Naarmate je positiever en liefdevoller in het leven staat en deelt vanuit die intentie dan zal je merken dat het ook zo terugvloeit.

Als je genoeg van jezelf houd en vol liefde bent en de ander is dat ook, dan is de ander meer een aanvulling, en minder een afhankelijkheid. Je offert niets op maar het klikt wel vanuit volheid in elkaar, omdat je al vol liefde zit, hoeft dat niet afhankelijk te zijn van een ander.

Delen zonder iets terug te verwachten, cadeautjes uitdelen, zomaar, zonder dat daar iets voor hoeft terug te komen, delen vanuit liefde zonder enige voorwaarde of terugeisende gedachten. 

Dankbaar zijn om wie je bent en wat je hebt nu deze moment. Geef vanuit liefde, niet vanuit angst, plant liefdevolle zaadjes en je ontvangt vanzelf de vruchten zonder dat je daar al te veel inspanning voor hoeft af te leggen.  Ontvang datgene terug wat je geeft en uitzend in de wereld.

Bewaak wel je grenzen, als je merkt dat je leegloopt en wordt leeg getrokken door een persoon of meerdere personen, kom terug bij jezelf en geef je grenzen aan en stel je grenzen vanuit liefde en respect voor jezelf, en de ander, want als je je eigen grenzen stelt en duidelijk aangeeft dan respecteer je hiermee ook de ander.