Tijd te kort, tijd te veel, geen tijd, ik wou dat ik terug in de tijd kon, ik wou dat ik voorruit in de tijd kon om uit deze situatie te komen, om te zien hoe mijn toekomst eruit zou zien, ik ben te laat, ik ben te vroeg, waarom heeft persoon x nog niet geantwoord, ik ben te laat gaan slapen, ik was te laat wakker, ik heb slecht geslapen, ik heb niet geslapen, ik moet nog zo lang werken, is het nog geen weekend? Is het al zo vroeg donker, het wordt al vroeg licht, het blijft maar regenen, wanneer schijnt de zon nog eens,…

Ik heb zelf niet echt een relatie, verbintenis met factor tijd, ik ben niet zo tijdgebonden en ik ben zelf ook niet zoveel bezig met tijd, ik leef meer vanuit vrijheid, gevoel en intuïtie, bioritme, tijd is voor mij niet zozeer belangrijk, wel een handige richtlijn voor bv iets af te spreken, noodzakelijk voor bepaalde afspraken, een idee te hebben van het verloop van de dag.

Iedereen is wel bezig met de tijd, maar de ene al wat meer als de andere, sommige mensen zijn heel strikt, stipt, gestructureerd en tijdgebonden, voor andere is het meer vrijer en variabeler, zei maken zich niet zo druk in het strikt nakomen en naleven van vaste tijdstippen, er is tijd en ruimte tot vrijheid en schipperen.

Uiteraard kan dit ook variëren dit kan met meerdere factoren te maken hebben, situatie, gezelschap, self talk die er in jou speelt, donkere stukjes die opduiken/komen spoken in en rondom jou, mooth, de energie waar je inzit, de energie die er hangt.

Iedereen heeft andere triggers in factor tijd, dit is erg persoonlijk.

Vroeger leefde ik bijna altijd in het verleden, ik had uiteraard wel eens een uplifter, maar ik blikte vaak terug naar de narigheid die ik daar had meegemaakt, dit zette mij vast in het verleden en zo kon ik niet gronden, connecten, aanwezig zijn in het heden, dat was toen ook een hele zware tijd, waar het ook moeilijk was om ervan los te koppelen en positief te blijven,

Dat hoofdstuk is gelukkig gepasseerd nu heb ik af en toe nog wel triggers die mij meenemen naar het verleden, wie niet uiteindelijk als we eerlijk zijn? Het hoort er nu eenmaal bij af en toe, maar als het bewust gebeurt dan is het anders dan dat het onbewust gebeurt en je erin verstrengelt geraakt, vast komt te zitten, dan kan het nog wel irritant en best lastig zijn, donker of beter gezegd veel donker is nooit leuk, maar dan zit je niet meer onbewust gevangen, soms kom je dan ook weer een laagje dieper door het opnieuw bewust, anders te bekijken opnieuw te doorleven en doorvoelen, om het dan weer anders te kunnen her integreren, het is een ongoing proces, sommige stukjes kan je sneller integreren, andere is dan weer in meerdere stapjes, fases dat het zich terug opnieuw aandient, vooraleer het meer als een geheel plaatje terug bij de rest kan geplaatst en bewaard worden.

De kunst is dus aanwezig te zijn in het heden, het hier en nu, het is uiteindelijk het enige moment dat je hebt, bezit.

Als je wilt creëren en manifesteren vergt dat de nodige actie, met enkel wachten en hopen kan je niks/weinig manifesteren, dan ben je afhankelijk van tijd en hoop. Mensen die actie ondernemen hebben meer kans in manifesteren. ook logischerwijs in het hier en nu, het verleden is gepasseerd en de toekomst ligt voor jou, wat je nu doet, onderneemt draagt bij aan jou toekomst, creëer nu en wordt de alchemist van je eigen leven.

Ik vond het een mooi inzicht dat eigenlijk elk probleem terug te brengen is en te maken heeft met factor tijd.

©Koen Voeten